Noutati

Senatul Universității POLITEHNICA din București va acorda astăzi, Joi, 24 noiembrie 2022, ora 11:00, în cadrul unei ceremonii festive, Titlul Academic de Doctor Honoris Causa, domnului Doctor Iosif Charles LEGRAND.
Domnul Iosif Charles Legrand, membru al Institutului de Tehnologie din California (Caltech) și astăzi membru al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, cercetător principal care lucrează la CERN în cadrul experimentelor ALICE și CMS.
Ceremonia de decernare a titlului va fi organizată în Sala Senatului Universităţii din clădirea Rectoratului Universității Politehnica din Bucureşti unde sunt așteptate să participe numeroase personalități ale comunității noastre academice.

Honeywell și Universitatea POLITEHNICA din București au premiat 18 proiecte inovatoare realizate de studenții și elevii de liceu înscriși anul acesta în competiția TeChallenge

TeChallenge este o competiție care se adresează liceenilor și studenților de la facultățile cu profil tehnic din România, care vor să își construiască o carieră în domeniu și să își antreneze creativitatea și spiritul inovator. Anul acesta, s-au încris în competiție 126 de tineri (elevi și studenți de la Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea Politehnica Timișoara) cu 53 de proiecte (24 aparținând echipelor de studenți și alte 29 aparținând elevilor).

In cele două zile când au avut loc finalele celor două secțiuni distincte rezervate elevilor și studenților au fost jurizate (juriul format din reprezentanți ai companiei Honeywell și ai Universității POLITEHNICA din București) și au fost premiate 9 dintre proiectele realizate de cei 82 de elevi înscriși la ediția de anul acesta și 9 dintre cele mai ingenioase proiecte realizate de cei 44 de studenți ai universităților care au luat parte la concurs (lista caștigătorilor este prezentată pe site-ul oficial al competiției).

TeChallenge este unul dintre evenimentele de succes dedicate studenților, care demonstrează că elevii și studenții își pot folosi creativitatea și inteligența pentru a soluționa provocări sociale. Însă ceea ce cred că este la fel de important – evenimentul este un exemplu de implicare constructivă a unei companii în formarea viitoarelor generații de ingineri. Din această perspectivă, Honeywell stabilește un standard al dedicării către viitorul tinerilor specialiști. Avem speranța că multe alte companii vor urma acest exemplu. Felicitări tuturor participanților care au făcut din această ediție  a competiției un eveniment creativ, interesant și spectaculos.” a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București.

Educația este unul dintre cei mai importanți factori pentru dezvoltarea armonioasă a oricărei economii și societăți. Ne dorim ca, prin intermediul parteneriatelor solide pe care le derulăm alături de comunitatea academică, să sprijinim cât mai mulți tineri din România să așeze baze cât mai solide pentru carierele lor. TeChallenge este unul dintre cele mai importante angajamente pe care ni le-am asumat încă de acum câțiva ani în acest sens și ne bucurăm să vedem că tradiția acestei competiții merge mai departe. Suntem mândri că putem contribui, astfel, la formarea comunității de specialiști în domeniu din România și ne propunem să dezvoltăm în continuare parteneriatele pe care le avem atât cu Universitatea POLITEHNICA din București, cât și cu alte instituții de învățământ din țară”, a declarat Mihai Brana, Managing Director Honeywell România.

Tinerii care se remarcă în cadrul TeChallenge prin proiectele și ideile lor au oportunitatea de a obține apoi un loc în echipa Honeywell, fie în cadrul unor stagii de practică pe durata studiilor universitare, fie ca angajați. Lucrând alături de specialiști din cadrul companiei și aplicând tehnologiile dezvoltate de Honeywell, aceștia își vor putea completa cunoștințele teoretice și practice. Acest fapt îi va ajuta în a-și alcătui lucrările de licență sau disertație, precum și pentru a se orienta mai ușor și mai eficient în carieră.

Până în prezent, peste 500 de tineri au participat la competiția organizată de Honeywell România și Universitatea POLITEHNICA din București, cu un total de 228 de proiecte înscrise.